Büyülenme Hakkında Yangın Kapısı

Wiki Article

Yangın takkadak tahliyeye imkân veren yangın bapsı, vesair zamanlarda da emniyetli kilitleme sistemi ile korunmaktadır.

Yangına dayanıklı baplar evinize ekstra himaye eklemenin harika bir yoludur. Geceleri elan güzel uyumanıza ve bir yangın durumunda ailenizi güvende tutmanıza yardımcı olabilirler.

Bir gestaltda kullanılan müşterek merdivenlerden yangın ve vesair evgin durumlar oluştuğunda kullanılabilecek özellikte olanlarına yangın merdiveni veya kaçış merdiveni denilmektedir. Yangın merdivenleri sair kaçış yollarıyla bütünleşik durumda olan bir dokumadadır.

Kolay açılmalıdır. Kapının kilitli olmaması yahut kilitli olsa üstelik hiçbir hareketle açılabilmesi gerekir. Bapnın üzerinde ürkü amerikan bar veya benzeri bir düzenek bulunmalıdır.

Yangın veya müstacel hâl vakalarında binalardaki insanların kolaylıkla tahliye edilmesi midein Yangın Kapısı kullanılmaktadır.

Yangın merdiven kapısının en sarih özelliklerinden bir ötekisi de güvenli bölgeyi izole etmesidir. Yangın esnasında karşı merdivenleri zehirli esrarı biriktirecek ve kullanılamaz hale gelecektir. Bu nedenle izole edilecek merdivenler yangın merdiven bapsıyla korunur.

Kapı sistemlerinin yangın benzeri kıyamet anlarında hem kaçış hem emniyet hizmeti sunması onları çok muteber hale getirmiştir.

çatı çışitalarında kullanılan kapılar maslahatlevi yüz farklı malzemelerden üretildiği midein ısıya dayanıklı değildir. Bu nedenle kıyamet esnasında kullanılamaz ve insanoğlu ciğereride sarılmış kalabilir.

Özellikle içli ve kıymettar materyallerin olduğu odaların kapılarının yangın kapısı katiyetle yangına dayanıklı maddelerden üretilmiş olması gerekir.

Mono blok cisim kuruluşsı karakol sistemi veya ürkü pas sisteminin kilidin ciğerinden sabık 4 sayı cıvata ile bir birine bağlamlanması ile sağlanmaktadır.

1 mm veya henüz sözın olması gerekmektedir. Bu özellikler belgesiz bir yangın kapısına için çok henüz elleme ürün kalitesi demektir. Bu da mafevkda belirttiğimiz kabil hediyeı vasıtasız etkilemektedir. Dolaysıyla bu şekilde belgeli bir yangın kapısının pahaı da 4000 TL den başlangıçlamaktadır. Bu tip belgeleri yangın kapılarının kalitesi mukannen sertifikasyon kurumları tarafından yapılan testler ve rapor ile belirlenir.

Yangın kapısı, bir binada yangın anında kullanılan bir emniyet önlemidir. Ekseriyetle yangın merdivenlerinde, ivedi çıkış noktalarında veya yangınla mücadele ekipmanlarının bulunmuş olduğu odalarda bulunur. Yangın kapıları yangına dayanıklı malzemelerden mamultır ve yangın sırasında alevlerin ve tütünın yayılmasını engellemeye yardımcı olur.

Yangın Kapıları tercihe göre; 60, 90 ve 120 dakika yangın dayanımı seçenekleriyle yapım edilebilir. Üretim aşamasında kullanılan taş yünü misilı ve kalitesi, yangın kapısının en temel kalite ve esenlamlık standartlarından biridir.

Yangın vakalarında insanların binaları sağlamlıklı şekilde bırakma etmelerini sağlayan Yangın Çıkış Bapsı kullanılacağı bünyeya özel olarak farklı modellerde üretilmektedir.

Report this wiki page